Monday 5 August 2013

kivi, mis rikkus mu ennustuse

Soome ralli TOP 3, foto: Gepa Pictures/Volkswagen
Soome MM-ralli eel viskasin õhku ennustuse, et võitja tuleb nelikust Ogier, Latvala, Ostberg ja Hirvonen. Selleks ei pea muidugi olema eriline tuumafüüsik, et sellist ennustust pakkuda. Ja loomulikult oli mul õigus, siiski, täpsema ennustuse, et võidu jätab koju Latvala, panin ma mööda. Sest juba esimesel päeval tabas Latvala Volkswagen Polo R WRC vasaku tagarattaga kivi ja see pauk lõhkus ka tagavedrustuse. Kuidas see juhtus, vaata ise


See siis juhtus juba teisel katsel. Kahjuks. Sest me oleksime saanud näha veelgi põnevamat heitlust. Kuid üsna huvitav ja ka pisut üllatav oli Volkswageni meeskonna juhi, Jost Capito reaktsioon juhtunule. Ta vabandas Jari-Matti Latvala ees, et meeskond rikkus tema võimalused. "See ei olnud tema viga, auto oleks pidanud selle löögi vastu kivi vastu pidama aga ei pidanud. See juhtus juba teist korda ja meil on väga kahju, et rikkusime sellega tema ralli," rääkis Capito Soome MTV3 kanalile.

Vaadake veel korra seda videot ja mõelge tiimipealiku sõnadele. See pauk oli tegelikult ikka üsna korralik ja näitab Volkswageni meeskonna üldist suhtumist, me peame asju veel paremini tegema ja auto veel tugevamaks saama. Latvala on üsna laia joonega sõitja ja see pole ilmselt viimane kord, kus auto saba tal tee ääres mõnda kivi või kändu tabab. Eks näeme, kas masin on järgmisel korral tugevam või mitte. Kuid üks on selge, see meeskond ei pese meedias oma musta pesu, juhul kui seda on. Ja ei materdata avalikult oma sõitjat. See, kas ja mida rääkisid mehed omavahel, jäägu nende teada. Piloot aga julgeb ka järgmisel rallil riskida, teades, et meeskond toetab teda.

Üllatusi oli mitmeid, esiteks see, et sellel aastal polnud Soome MM-ralli esikolmikus ühtegi soomlast. Mitte ühtegi. Kiirel meenutamisel on see olema teine kord Soome ralli ajaloos, kui ta on olnud MM-ralli, mil poodiumil pole ühtegi soomlast. Esimene oli 2003, mis oli soomlastele veel hullem. Markko Märtin võitis, Petter Solberg teine, Richard Burns kolmas, Carlos Sainz neljas ja Sebastien Loeb viies. Esimene soomlane oli kuuenda koha saanud Tommi Mäkinen.

Mis toob meid teise positiivse üllatuseni ja selle üllatuse nimi on Thierry Neuville. Mina ei julgenud teda lisada eelpool mainitud nelja hulka. Ja kindlasti oli väga vähe neid, kes oleks julgenud talle pakkuda Soome MM-ralli teist kohta Ogieri järel ja Ostbergi ees. 25-aastane Neuville kergitas selle teoga oma aktsiaid kõvasti ja üks Soome legendidest, Markku Aleni arvates, et belglane hetkel sõitjate turul üks kuumim nimi, kes võib saada uueks aastaks üsna hea diili heas meeskonnas.

Ja veel. Täna oleks saanud 45 aastaseks Colin McRae, kes küll Soomes võitu maitsta ei saanud. Enamusel kordadel, mil ta sellel rallil osales, ta katkestas, kui aastatel 2000 ja 2001 tõusis ta poodiumile. Esimesel korral oli ta teine, teisel kolmas.

foto: RedBull

No comments:

Post a Comment